VS vraagt om uitlevering FIFA-verdachten

Amerika heeft officieel gevraagd om een uitlevering van de zeven FIFA-verdachten die momenteel vastzitten in Zwitserland. Eerder dit jaar werden zij al gearresteerd op verzoek van de Verenigde Staten en nu is ook het uitleveringsverzoek binnen.

Het gaat om Jeffrey Webb, een van de vicevoorzitters van de wereldvoetbalbond, José Maria Marin, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, en de FIFA-leden Eduardo Li (Costa Rica), Eugenio Figueredo (Uruguay), Julio Rocha (Nicaragua), Costas Takkas (Kaaimaneilanden) en Rafael Esquivel (Venezuela). Zij kunnen overigens nog in hoger beroep gaan.

Zwitserland bepaalt binnen enkele weken of de zeven verdachten zullen worden uitgeleverd. Eerst moeten zij nog voor de rechter verschijnen. Vanaf donderdag hebben zij veertien dagen de tijd om te reageren op het uitleveringsverzoek. Alle zeven worden verdacht van omkoping en fraude. In totaal zouden ze 150 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor toewijzing van toernooien en tv-rechten.

Praat Mee!