Frans international kan grapje Burger King niet waarderen

André-Pierre Gignac, ook wel bekend als Dédé, is niet zo blij met een nieuwe advertentie van hamburgerketen Burger King. De whopper-fabrikant grapt over de omvang van de spits, die daar niet om kan lachen.

Sterker nog, Gignac sleept de Burger King voor het gerecht om de advertentie te verbieden, zo meldt 433.nlDe Franse spits wordt in zijn geboorteland wel eens belachelijk gemaakt vanwege zijn grote gestalte. Dat zorgt ervoor dat de Franse supporters, sowieso al niet vies van een petit peu lol, in het stadion wel eens zingen: ‘Une Big Mac pour Gignac’, verwijzend naar de bekende hamburger van McDonalds.

Diens concurrent Burger King, in Australië overigens bekend als Hungry Jacks maar dat geheel terzijde, heeft op die pesterijen ingespeeld met de slogan: ‘Een Whopper voor Gignac! Rijmen kunnen we niet, hamburgers maken wel’, maar dan in het Frans. Dat zint Gignac niet en dus onderneemt de spits gerechtelijke stappen tegen de Burger King.

Gignac was actief voor De Haantjes tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika, maar raakte daarna uit de gratie. In augustus zat de spits sinds lange tijd weer eens bij de selectie van Les Bleus waardoor de spits nog mag dromen van het WK in Brazilië. Tot nu speelde Gignac 17 interlands. (Foto: Clément Bucco-Lechat)

Praat Mee!