Vitesse hoopt geldboete te ontlopen met nieuwe regels UEFA

Vitesse heeft goede hoop dat het de boete voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels niet zal hoeven betalen. De UEFA werkt namelijk aan een nieuwe regel die ervoor zorgt dat de clubs in overtreding niet direct beboet worden.

In plaats van een geldbedrag, wil de Europese voetbalbond een plak van aanpak van de clubs ontvangen dat in vier jaar moet worden uitgevoerd. Algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, is blij met deze ontwikkelingen. ‘Financial Fair Play is natuurlijk heel belangrijk, maar nog belangrijker is dat wij zelf al hard werken aan een gezondere bedrijfsvoering’, zo laat hij weten tegenover Omroep Gelderland.

De Arnhemse club heeft de financiële situatie nog altijd niet volledig op orde, maar het gaat inmiddels wel de goede kant op. De Wit: ‘Ik hoop en verwacht dat Vitesse nu in ieder geval binnen de grenzen blijft.’ Het geldtekort in Arnhem is vooral te danken aan vorige clubeigenaar Merab Jordania. Hij gaf wel veel geld uit, maar de inkomsten bleven achterwege.

Praat Mee!