Oud-speler De Graafschap in hongerstaking om onterechte verdachtmaking

In 2003 veranderde het leven van De Graafschap-speler Yassine Abdellaoui drastisch. De voetballer werd opgepakt en gevangengezet op verdenking van het witwassen van 2,3 miljoen euro aan crimineel geld. Inmiddels werd acht maanden geleden besloten dat de verdenkingen onterecht waren.

De oud-voetballer ontving achtduizend euro schadevergoeding omdat hij een ‘gewone’ verdachte in de zaak was. ‘Maar ik ben geen gewone verdachte. De vervolging heeft mij mijn carrière als profvoetballer gekost en mijn leven kapotgemaakt. In de afgelopen elf jaar was er in mijn hoofd alleen maar plaats voor dat strafdossier’, aldus Abdellaoui in De Telegraaf.

Daarom besloot de oud-prof van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap in de hongerstaking te gaan. ‘Ik heb klap op klap gekregen en ben elke keer weer opgestaan. Mensen zullen het wel zwak vinden, maar een hongerstaking is alles wat ik nog kan doen. Het is een vorm van verzet’, aldus de voormalig aanvaller, die heeft ingezet op een schadevergoeding van vier miljoen euro.

Praat Mee!