Advocaat wil Van Ginkel op huurbasis naar Sunderland halen

Marco van Ginkel is door Dick Advocaat gepolst voor een terugkeer naar de Engelse Premier League. De trainer van Sunderland wil de voormalig international van Jong Oranje graag op huurbasis overnemen van Chelsea, meldt Voetbal International.

Van Ginkel, die nog een driejarig contract heeft bij Chelsea, mocht in het afgelopen seizoen ervaring opdoen bij AC Milan. Dat werd geen groot succes. De 22-jarige middenvelder kwam achttien keer binnen de lijnen en wist slechts één keer te scoren.

Het nieuwe seizoen wordt dan ook belangrijk voor de ontwikkeling van Van Ginkel. In een eerder interview met VI liet hij weten dat zijn kansen op speeltijd bij Chelsea miniem zijn. ‘Voor mijn ontwikkeling is het komend seizoen cruciaal om een heel jaar speeltijd te krijgen. De kans dat dit nu al bij Chelsea kan, is klein’, besefte de oud-speler van Vitesse zich.

Advocaat zit tijdens de zomerse transferperiode achter meerdere Nederlandse spelers aan. Eerder werden onder anderen Virgil van Dijk, Jeremain Lens en Ron Vlaar in verband gebracht met een overstap naar het Stadium of Light. Patrick van Aanholt is vooralsnog de enige Nederlander die onder contract staat bij Sunderland.

Praat Mee!