Bojan: ‘Spanjaarden zijn zonder bal kwetsbaar’

Ajax-huurling Bojan Krkic denkt dat Spanje in Brazilië een grote kans maakt om wederom het WK voetbal te winnen. Toch ziet de eenmalig international een kleine kans voor Oranje.

Nederland treft de Spanjaarden immers tijdens de eerste wedstrijd op het WK en zal revanche willen voor 2010. ‘Als Nederland kans wil maken, zal de ploeg Spanje al in de opbouw moeten afjagen en onder druk moeten zetten’, legt Bojan de zwakke plek van de regerend Wereldkampioen bloot in ELF Voetbal Magazine. ‘Zonder bal zijn onze spelers een stuk minder.’

Desondanks denkt Bojan dat Nederland niet opgewassen is tegen Spanje, ondanks dat Oranje hoop kan putten uit de goede prestatie van Ajax in de Champions League tegen Barcelona. ‘Tegen Barcelona heeft Ajax dit seizoen bewezen dat het kan. Maar of dat nog een keer lukt…’, twijfelt Bojan. ‘Ik vraag me af of de spelers van Oranje al klaar zijn voor het topniveau op het WK. Aan de andere kant vormt Oranjewel een interessante mix met ervaren jongens als Nigel de Jong, Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder.’ (Foto: Alex Tremps)

Praat Mee!