Rekik: ‘Ik kon kiezen tussen Marseille en Atlético Madrid’

Karim Rekik staat nog altijd hoog aangeschreven in Europa. De twintigjarige centrale verdediger tekende vandaag (donderdag) een contract bij Olympique Marseille, maar een avontuur in Spanje behoorde ook tot de mogelijkheden.

‘Ik kon kiezen tussen Marseille en Atlético Madrid’, vertelt Rekik in gesprek met RMC. ‘Marseille nam echter als eerst contact met mij op en vertelde me dat ze me heel graag wilden hebben. De manier waarop mensen tegen je praten is belangrijk’, legt de eenmalig international van het Nederlands elftal uit, die een langer verblijf bij PSV niet zag zitten. ‘Ik wilde graag de volgende stap maken en nog een jaar bij PSV was geen optie voor mij.’

Rekik wil zich de komende jaren opwerken tot de absolute wereldtop, zo gaf hij eerder aan in een interview met het Eindhovens Dagblad. De Franse voetbalcultuur ligt hem wel. ‘Het voetbal is hier echt alles. Ik wil graag goede wedstrijden voor deze club spelen en prijzen winnen’, aldus Rekik. De mandekker kijkt uit naar zijn samenwerking met Marcelo Bielsa, de hoofdtrainer van Marseille. ‘Ik heb hem nog niet ontmoet, maar hoorde wel dat hij erg professioneel is. Ik denk dat ik veel kan leren van deze coach en wil hard werken om mezelf te verbeteren. (Foto: Instagram)

Praat Mee!