Blind: ‘Daley was de eerste die mij feliciteerde’

Danny Blind mag zich vanaf 1 augustus officieel bondscoach van het Nederlands elftal noemen. Op die dag gaat het nieuwe contract van de voormalig assistent-trainer van Guus Hiddink en Louis van Gaal in. De 53-jarige trainer krijgt als bondscoach te maken met een aparte situatie.

Zijn zoon, Daley Blind, komt namelijk uit voor het Nederlands elftal. De middenvelder annex verdediger van Manchester United veroverde onder Van Gaal een basisplaats in Oranje en mocht ook onder Hiddink rekenen op veel speeltijd. Vader Danny ligt er niet wakker van. Bij Ajax moest hij immers ook al eens beslissingen nemen over zijn zoon.

‘Het professionele kunnen we allebei prima scheiden van de familieband’, legt Danny Blind uit tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Dat doen we feitelijk al vanaf dat Daley bij Ajax ging spelen. Als hoofd opleiding bij Ajax moest ik formeel al elk jaar over mijn zoon beslissen toen hij in de jeugd rondliep. Je kijkt dan juist eerder extra kritisch, is mijn ervaring. Omdat je er zeker van wilt zijn dat hij het niveau aankan.’

De felicitaties stroomden woensdag binnen op de telefoon van Blind senior. En uiteraard stond Daley Blind vooraan de rij om zijn vader succes te wensen. ‘De eerste die mij feliciteerde was mijn zoon’, laat de bondscoach weten.

Praat Mee!