Update | Hiddink wimpelt interesse Leicester City af

Hoewel Guus Hiddink pas onlangs bekend maakte te stoppen als bondscoach van het Nederlands elftal, is er nu al interesse in de 68-jarige trainer. Premier League-club Leicester City zou een oogje hebben op Hiddink, die het stokje van de ontslagen Nigel Pearson over zou moeten nemen.

Dat meldt het Engelse Mirror. Neil Lennon, de huidige trainer van Bolton Wanderers FC, zou ook een goede kandidaat zijn om Pearson op te volgen. Voor Pearson was het afgelopen seizoen bijzonder wisselvallig. Na veel teleurstellende resultaten wist de hoofdcoach Leicester ternauwernood te redden van degradatie. Dit, door in de laatste tien wedstrijden liefst zeven keer te winnen, waardoor de ploeg uiteindelijk op een keurige veertiende plek eindigde. Desalniettemin moet de Brit zijn koffers pakken en plaatsmaken voor een nieuwe trainer, wellicht Hiddink.

Update 8 juli 11.28 uur

De Telegraaf heeft woensdagochtend bevestigd dat Leicester City op de eerste rij zit voor Guus Hiddink. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal moet de opvolger worden van Nigel Pearson, die eind juni op straat werd gezet door de clubleiding van de Engelse laagvlieger. Leicester City zou bij Hiddink zijn uitgekomen op advies van de eigenaar van de club, de Thaise Vichai Srivaddhanaprabha. In Azië heeft de 68-jarige Varssevelder nog altijd een heldenstatus vanwege zijn tijd als bondscoach bij Zuid-Korea.

Hiddink zou in Leicester als een echte Engelse manager aan de slag kunnen gaan, met een jongere trainer naast zich. Of hij interesse heeft in het aanbod is niet bekend. De oud-trainer van PSV geniet momenteel nog van zijn vakantie.

Update 8 juli 15.10 uur

Guus Hiddink gaat niet aan de slag bij Leicester City. Dat melden bronnen rond de oud-bondscoach tegenover Voetbal International. Het is goed mogelijk dat Guus Geluk zijn trainersloopbaan beëindigt. Zijn vertrek bij de KNVB zou hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. (Foto: Instagram)

Praat Mee!