Rekik: ‘Kampioen worden met grootste club van Frankrijk’

Karim Rekik kijkt vol goede moed uit naar komend seizoen. De eenmalig Oranje-international ruilde deze week Manchester City in voor Olympique Marseille en hoopt gelijk prijzen binnen te slepen, het liefst meerdere.

‘Het doel is om de titel of de beker te winnen: hopelijk belandt minimaal een van die twee prijzen komend seizoen in Marseille’, vertelt de centrale verdediger op de clubsite van L’OM. De afgelopen twee seizoenen kwam Rekik op huurbasis uit voor PSV, waarna hij een stap naar het buitenland verdiende. Hoewel ook Atlético Madrid geïnteresseerd was in de 21-jarige Nederlander, is hij van mening dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. ‘Ik denk dat ik op de juiste plek ben. Mijn doel is om zoveel mogelijk en zo goed mogelijk te spelen. Ik heb al veel steun ontvangen van mensen die l’OM een warm hart toedragen.’

‘Het eerste contact met Marseille dateert al van vorig jaar, maar toen koos ik ervoor om langer bij PSV te blijven’, gaat Rekik verder. ‘In Nederland hebben we een goed seizoen gedraaid, we zijn kampioen geworden. En nu wil ik met l’OM kampioen van Frankrijk worden’, aldus de ambitieuze linkspoot.

Waar Paris Saint-Germain en AS Monaco, de twee andere topclubs in Frankrijk, door invloeden van investeringsmaatschappijen jaarlijks met honderden miljoenen euro’s smijten, doet Marseille het met gerichte aankopen. Met succes, volgens Rekik. ‘In mijn ogen is dit een grote club, de grootste van Frankrijk, met fantastische fans.’ (Foto: Steef Bouwman)

 

Praat Mee!