Nieuwe aanwinst Sporting overleefde tsunami

Je zou er een boek over kunnen schrijven, over de nieuwe aanwinst van Sporting Lissabon. De zeventienjarige Indonesiër Martunis tekende deze week een contract bij de Portugese topclub en draagt een droevig verhaal met zich mee. In december 2004 verloor hij namelijk zijn moeder en twee zusjes bij de tsunami die een groot deel van Indonesië verwoestte. 

Martunis was maar liefst 21 dagen spoorloos verdwenen, voordat hij nabij een strand op het eiland Atjeh in het moeras werd opgemerkt door reddingsmedewerkers. Voedsel dat in de zee dreef en een pot met noodles hielden de kleine Martunis in leven. Toen hij uit het moeras werd gehesen, bleek hij een shirt van het Portugese nationale elftal met Rui Costa achterop te dragen.

‘Ik ben nooit bang geweest’, vertelde de toen achtjarige Martunis na zijn redding op de nationale televisie. ‘Ik wilde blijven leven om mijn familie terug te zien en om profvoetballer te worden.’ Elf jaar later komt zijn droom uit en mag hij uitkomen voor de club waar Cristiano Ronaldo zijn profcarrière begon, hét grote voorbeeld van Martunis. (Foto: Twitter)

Praat Mee!