Go Ahead speelt gelijk bij Europese rentree

Go Ahead Eagles heeft in de eerste voorronde van de Europa League het Hongaarse Ferencváros op een gelijkspel gehouden: 1-1. Volgende week volgt de return in Boedapest.

De Eagles maakten donderdagavond na vijftig jaar hun rentree op het Europese podium. Dat heeft de club uit Deventer te danken aan het Fair Play-ticket dat tijdens het vorige seizoen werd bemachtigd. Een groot succes leek het in de beginfase van de wedstrijd niet te worden, toen Eagles-verdediger Bart Vriends de bal knullig verspeelde en daarmee de 0-1 van Zoltán Gera inleidde. De middenvelder maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje.

Nadat het uit de Eredivisie gedegradeerde Go Ahead ontsnapte aan een 0-2 achterstand, richtte de ploeg van trainer Dennis Demmers zich op. De Eagles kregen twee goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Teije ten Den en Elvio van Overbeek wisten hun kopkans niet te verzilveren. Vlak voor rust kwam de 1-1 alsnog op het scorebord, nadat Bart Vriends uit een hoekschop raak kopte en daarmee zijn fout goedmaakte: 1-1.

In de tweede helft had Go Ahead het initiatief, al leverde dat niet hele grote kansen op. Randy Wolters, Sander Duits en Kenny Teijsse kregen nog een mogelijkheid op de 2-1, maar de bal ging er niet in. In de slotfase van de wedstrijd meldden de Hongaren zich nog één keer in het vijandelijke strafschopgebied. Roland Varga was nog dicht bij de tweede treffer van Ferencváros, maar zijn schot verdween naast het doel van Erik Cummins.

Return

De returnwedstrijd staat volgende week donderdag op het programma. Wegens een Europese straf voor Ferencváros zullen er geen supporters op de tribune zitten.

Praat Mee!