KNVB-kas loopt leeg door ontslag Hiddink

Het ontslag van Guus Hiddink brengt de nodige financiële consequenties met zich mee voor de KNVB. Naast de forse ontslagvergoeding (1 miljoen euro) voor de oud-bondscoach, kan Danny Blind rekenen op een flinke salarisverhoging. En dan is de bond nog niet klaar, aangezien er nog een assistent-trainer aangesteld moet worden.

De voornaamste kandidaat voor de vacante positie bij de KNVB is Marco van Basten. De huidige assistent van AZ kan diezelfde functie gaan bekleden bij de Nederlandse voetbalbond. Van Basten heeft echter nog een doorlopend contract in Alkmaar, waardoor er volgens De Telegraaf hoe dan ook een afkoopsom op tafel gelegd zal moeten worden Ook het salaris van de voormalig bondscoach van Oranje komt daar nog eens bovenop.

Van Basten sluit een hernieuwde samenwerking bij de KNVB in elk geval niet uit. ‘De KNVB heeft zich gemeld. Ik ga er over nadenken. Het is allemaal pril en het overvalt me ook een beetje. Ik heb het naar mijn zin in Alkmaar. Ik wacht af wat de KNVB wil en wat AZ kan. Een dubbelrol zie ik in ieder geval niet zitten’, zei de oud-spits van Oranje donderdagavond bij Wimbledon Vandaag, een programma van FOX Sports.

Praat Mee!