Voormalig jeugdspeler Ajax en PSV kiest voor buitenlands avontuur

Bobby Adekanye, international van Oranje onder 17, zet zijn carrière voort bij Liverpool. De vleugelaanvaller komt over van FC Barcelona, waar hij door een straf van de FIFA pas in januari 2016 weer wedstrijden mocht spelen.

In het afgelopen jaar kwam het toptalent uit voor PSV, dat hem tijdelijk overnam van de Champions League-winnaar. Adekanye kon zowel een driejarig contract tekenen bij Ajax als bij PSV, maar uiteindelijk is de keuze op Liverpool gevallen, zo maakte hij zelf bekend via zijn Instagram account. ‘Ajax en PSV waren ook opties, maar uiteindelijk is de keuze toch gevallen op de Premier League. De grootste competitie ter wereld’, verklaart de zaakwaarnemer van Adekanye, Josep María Minguella junior, de keuze van zijn cliënt tegenover Voetbal International.

Adekanye speelde eerder in de jeugdopleiding van Ajax, die hij op twaalfjarige leeftijd verliet voor die van FC Barcelona. De Catalanen kregen in 2014 een sanctie van de FIFA omdat ze hadden gesjoemeld met het aantrekken van buitenlandse jeugdspelers. Adekanye was daardoor voor de duur van twee jaar niet speelgerechtigd voor de jeugdelftallen van Barcelona.

Een terugkeer was dan ook geen optie volgens Minguella junior. ‘Het vertrouwen van Liverpool is groot. Als Bobby zich blijft ontwikkelen als de afgelopen jaren, zien ze in hem een eerste elftal-speler. Hij begint in Onder-18 en de club heeft een plan uitgestippeld om hem binnen enkele jaren klaar te stomen voor het eerste elftal’, aldus de zaakwaarnemer van Adekanye.

I am very happy to sign for Liverpool ⚪️🔴📝

Een foto die is geplaatst door 🔝 (@adebob11) op

Praat Mee!