Kuyt zwakt woorden af: ‘Toekomst Clasie nooit willen bepalen’

Dirk Kuyt keerde deze week officieel terug bij Feyenoord. De voormalig Oranje-international hoopt met de Rotterdammers prijzen te kunnen pakken. Een langer verblijf van Jordy Clasie juicht de Katwijker dan ook toe. Wel zwakt hij zijn eerdere woorden af.

De oud-speler van Fenerbahçe en Liverpool kondigde bij zijn komst aan dat hij Clasie op zou bellen om hem ervan te overtuigen dat hij nog een jaar in De Kuip moet blijven. De 23-jarige middenvelder reageerde door te zeggen dat hij zijn keuze niet af laat hangen van Kuyt. In het Algemeen Dagblad benadrukt Kuyt dat hij nooit heeft geprobeerd om Clasie zijn wil op te leggen. ‘Ik heb nooit het moment willen bepalen waarop hij moet vertrekken’, vertelt de veelzijdige voetballer.

Kuyt heeft wel zijn eigen ervaringen gedeeld met Clasie. ‘Ik kon een jaar voordat ik naar Liverpool ging op de laatste dag van de transferwindow naar Tottenham Hotspur. Dat heb ik toen niet gedaan. Een jaar later had ik, mede door het WK, een mooie transfer naar Liverpool te pakken’, aldus 104-voudig international.

De 34-jarige aanvaller annex middenvelder wil bij Feyenoord een leidende rol op zich nemen. ‘Ik zal spelers binnen en buiten het veld steunen, vooral de jonge spelers door al mijn ervaringen van het buitenland te delen. Zoals ik ook met Jordy mijn ervaring van het verleden deel.’

Praat Mee!