Oranje onder 19 onderweg naar Griekenland

De technische staf en de 18-koppige selectie van Oranje onder 19 zijn vrijdagmiddag vertrokken naar Griekenland voor het EK dat na het weekend van start gaat.

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar plaatste zich eind maart voor het Europese toernooi door in de zogeheten Eliteronde af te rekenen met Servië, Noorwegen en Zwitserland. Aanstaande maandag staat het eerste duel voor Oranje op het programma tegen Rusland, op papier de minst sterke tegenstander uit de groep. Nederland moet het namelijk ook opnemen tegen Spanje en Duitsland, die bekend staan om hun sterke jeugdselecties.

De tweede groepswedstrijd heeft plaats op vrijdag 10 juli. Duitsland is dan de opponent van de ploeg van bondscoach Aron Winter. De keuzeheer van Oranje onder 19 haalde deze week nog flink uit naar Feyenoord, omdat de Rotterdammers besloten Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop thuis te laten. ‘Er zijn clubs die spelers niet willen meegeven omdat ze in de voorbereiding hun partij elf tegen elf willen completeren. Dan denk ik: waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?’, vroeg Winter zich af tegenover De Telegraaf.

Het laatste duel in de groepsfase staat op maandag 13 juli op het programma. Nederland neemt het dan op tegen Spanje. Alle duels zijn live te volgen bij Eurosport. Hieronder vind je het programma van Oranje onder 19.

Programma Oranje onder 19

Dinsdag 7 juli, 17.30 uur (Larissa):
NEDERLAND – Rusland (live op Eurosport 2)

Vrijdag 10 juli, 20.00 uur (Katerini):
Duitsland – NEDERLAND (live op Eurosport)

Maandag 13 juli, 20.00 uur (Veria):
Spanje – NEDERLAND (live op Eurosport 2)

De halve finales vinden plaats op 16 juli en de finale op 19 juli. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finale.

 

Praat Mee!