Strootman keert terug op training AS Roma

Kevin Strootman heeft zondag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van AS Roma. De middenvelder van het Nederlands elftal kampt sinds maart vorig jaar met knieklachten, maar lijkt daar inmiddels volledig van te zijn hersteld.

Op Twitter liet Strootman na afloop van de eerste training weten blij te zijn weer op het trainingsveld te kunnen staan met zijn ploeggenoten. De oud-speler van PSV moest vorig jaar het WK aan zich voorbij laten gaan, nadat hij in de competitiewedstrijd tegen Napoli zijn kruisbanden afscheurde en veel schade opliep aan zijn meniscus.

In november 2014 maakte Strootman zijn rentree bij AS Roma, maar daar kon hij niet zo lang van genieten. Aan het begin van 2015 viel de Oranje-international wederom uit met een knieblessure, dit keer tegen Fiorentina. De 25-jarige Ridderkerker onderging voor de tweede keer een ingreep aan het gewricht en begon tegen het einde van het seizoen weer voorzichtig de trainingsintensiteit op te bouwen.

Naast Strootman maakte ook Leandro Castan zijn rentree bij de Romeinse club. De Braziliaanse verdediger stond lange tijd aan de kant wegens een hersenoperatie. AS Roma-trainer Rudi García is verguld met de terugkeer van het tweetal. ‘Ik zie ze als nieuwe aanwinsten; we hebben die twee erg gemist vorig seizoen’, zei de Franse oefenmeester na de eerste training. ‘Verder proef ik bij alle jongens heel veel enthousiasme. Ik kan niet wachten op de start van de competitie.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!