Wijnaldum wacht rustig af: ‘Ik ben er heel ontspannen onder’

Georginio Wijnaldum staat nog altijd onder contract bij PSV, en dus meldde hij zich maandag weer voor de eerste training op De Herdgang. De 24-jarige middenvelder sluit niet uit dat hij gewoon in Eindhoven blijft.

Tot dusver heeft alleen Zenit Sint-Petersburg zich gemeld voor Wijnaldum. De Russische kampioen bracht een bod van tien miljoen euro uit, maar dat bedrag kwam bij lange na niet in de buurt van de vraagprijs van PSV. De regerend landskampioen verlangt namelijk een transfersom van ongeveer twintig miljoen euro voor de Oranje-international en legde het bod van Zenit dan ook naast zich neer.

‘Geruchten Newcastle onjuist’

Ook Paris Saint-Germain, Sunderland en Newcastle United worden onder meer in verband gebracht met Wijnaldum. Laatstgenoemde club heeft volgens de aanvoerder van PSV echter nooit zijn interesse in hem uitgesproken. ‘In de geruchten over Newcastle zit geen waarheid’, verduidelijkte Wijnaldum na afloop van de eerste training tegen de verzamelde pers.

De oud-speler van Feyenoord maakt zich niet al te druk over zijn sportieve toekomst. ‘Ik ben er heel ontspannen onder. De media vinden het allemaal spannender dan ik, zo lijkt het’, aldus Wijnaldum. De Oranje-international wijst de media erop dat hij vorig jaar zomer in hetzelfde schuitje zat. Destijds speculeerde iedereen over een vertrek van de sterkhouder van PSV, maar bleef hij desalniettemin gewoon in Brabant. Wijnaldum laat doorschemeren dat dat dit jaar zomaar weer het geval kan zijn.

Praat Mee!