Update | Salariseisen Van Wolfswinkel staan terugkeer bij Sporting in de weg

Tweevoudig Oranje-international Ricky van Wolfswinkel is dicht bij een transfer naar Sporting Lissabon. Norwich City heeft volgens Voetbal International een akkoord bereikt met de Portugese topclub. Een terugkeer van Van Wolfswinkel lijkt slechts een kwestie van tijd.

Naar verluidt maakt Sporting vijf miljoen euro over voor de Nederlander. De clubleiding moet er wel nog zien uit te komen met Van Wolfswinkel. De 26-jarige spits stond eerder van 2011 tot 2013 onder contract in Lissabon, waar hij in 54 wedstrijden goed was voor 28 doelpunten. Het leverde hem in maart 2013 een transfer op naar Norwich City, maar dat avontuur werd nooit een succes.

In het afgelopen seizoen kwam Van Wolfswinkel op huurbasis uit voor Saint-Étienne. De voormalig speler van Vitesse en FC Utrecht maakte negen doelpunten in Franse dienst. Bij zijn terugkomst in Engeland kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken. Van Wolfswinkel heeft nog een contract tot medio 2017.

Update 8 juli 19.24 uur

De onderhandelingen tussen het management van Ricky van Wolfswinkel en de clubleiding van Sporting Lissabon bevinden zich in een impasse. Twee dagen geleden bereikten de Portugezen een akkoord met Norwich City over een transfersom van vijf miljoen euro, maar de salariseisen van Van Wolfswinkel gooien mogelijk alsnog roet in het eten. De Nederlandse spits zou volgens Diaro de Noticias twee miljoen euro per jaar willen verdienen in Lissabon. Daar wil Sporting echter niet aan meewerken.

Alleen als Van Wolfswinkel bereid is water bij de wijn te doen, is Sporting bereid nogmaals om tafel te gaan met hem. Zo niet, dan lijkt een terugkeer van de baan. (Foto: Dmitrij Niejmyrok)

Praat Mee!