Juventus informeerde naar Promes: ‘Maar het liep op niets uit’

Na een uitstekend debuutseizoen bij Spartak Moskou staat Quincy Promes op de radar van meerdere Europese topclubs, waaronder Champions League-finalist Juventus. De Oude Dame informeerde naar de diensten van de viervoudig international van het Nederlands elftal, maar dat leidde uiteindelijk niet tot een transfer. 

Promes kijkt er niet van op dat hij onder meer door Juventus in de gaten wordt gehouden. De frivole vleugelaanvaller denkt dat er wel een kern van waarheid zit in de transfergeruchten rond zijn persoon. ‘Ik denk het wel, want ik heb een goed seizoen achter de rug. Buitenlandse teams hebben dat ook gezien en dus was er interesse’, zegt Promes in gesprek met het Russische Sport Express.

De 23-jarige Amsterdammer zag dat de interesse van Juventus niet concreet werd. ‘Er is formeel geïnformeerd maar het liep op niets uit’, aldus Promes. Newcastle United wordt in de Engelse media ook in verband gebracht met Promes. Bij Newcastle staan met Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong momenteel al vier Nederlanders onder contract.

Oranje

Promes is niet bang dat hij door het ontslag van Guus Hiddink moet vrezen voor zijn plekje bij het Nederlands elftal. ‘Bondscoach Danny Blind kent me goed en houdt mijn ontwikkeling in de gaten. Als ik volgend seizoen weer zo speel, kom ik niet in de problemen’, denkt Promes.

Praat Mee!