‘Real Madrid wil Van Persie huren’

Real Madrid zou volgens het Amerikaanse ESPN erover nadenken om Robin van Persie voor één seizoen te huren van Manchester United. De Oranje-international moet zijn ploeggenoot Javier Hernández opvolgen in de Spaanse hoofdstad.

De Mexicaanse spits kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor de Champions League-winnaar van 2014. Hernández kwam 33 keer binnen de lijnen bij De Koninklijke en was daarin negen maal trefzeker. Desondanks geeft Real Madrid deze zomer de voorkeur aan Van Persie, die Karim Benzema in Bernabéu moet doen vergeten. De Fransman staat in de belangstelling van meerdere clubs en zou bij een vertrek zomaar opgevolgd kunnen worden door Van Persie.

De aanvoerder van het Nederlands elftal is echter ook afhankelijk van Cristiano Ronaldo. Kersvers Real Madrid-trainer Rafael Benítez heeft een rol als diepe spits in gedachten voor de Portugese superster en gaat hem in de voorbereiding opstellen in de punt van de aanval. Als de positie Ronaldo niet bevalt, verlegt Real Madrid de interesse waarschijnlijk naar Van Persie.

Praat Mee!