Koeman flirt weer met Clasie: ‘Hij is toe aan een stap hogerop’

Ronald Koeman heeft nog maar eens uitgesproken dat Jordy Clasie bij Southampton in beeld komt als Morgan Schneiderlin vertrekt bij The Saints. De oud-trainer van Feyenoord ziet een hernieuwde samenwerking met de middenvelder wel zitten.

‘Hij kan zijn kwaliteiten gaan tonen in een competitie die groter is dan de Eredivisie’, zei Koeman in gesprek met The Guardian over zijn voormalige pupil. ‘Clasie ontwikkelt zich ook als leider. Als Morgan Schneiderlin vertrekt, hebben we een vervanger nodig. Clasie is een van de kandidaten die op ons lijstje staat’, stelde de oud-international van het Nederlands elftal.

Koeman steekt de loftrompet over Clasie. Volgens de 52-jarige oefenmeester moet Clasie deze zomer een volgende stap zetten in zijn loopbaan. ‘Hij is een goede, jonge speler en international van het Nederlands elftal. In mijn ogen is hij klaar voor een stap hogerop’, aldus Koeman.

Schneiderlin staat nog altijd in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, dat onder leiding staat van Louis van Gaal. Ook Clasie zou volgens Voetbal International nog altijd op het lijstje van de Amsterdammer staan. De ex-bondscoach van Oranje wil zijn middenveld graag versterken en beschouwt Schneiderlin als de absolute topkandidaat. De Fransman mag voor ongeveer 28 miljoen euro vertrekken. Een eerder bod van United werd resoluut afgewezen.

 

Praat Mee!