‘Samen met ‘Appie’ het team proberen te dragen’

Het EK in Griekenland gaat bijna van start voor Oranje onder 19. Vanmiddag spelen de talenten van bondscoach Aron Winter hun eerste groepswedstrijd tegen Rusland. Bilal Ould-Chikh weet wat hem te doen staat, als één van overgebleven ervaren spelers in de selectie.

‘Dan moet je gewoon het team proberen te dragen, samen met ‘Appie’ bijvoorbeeld’, doelt Ould-Chikh tegenover De Telegraaf op Ajacied Abdelhak Nouri. ‘Wij zijn twee van de weinigen nog die er het hele jaar bij zijn geweest’, gaat de ‘Robben van Roosendaal’ verder, die na afloop van het EK zijn transfer van FC Twente naar Benfica afrondt.

Ould-Chikh was er in maart ook al bij toen Oranje onder 19 via de Eliteronde zich wist te kwalificeren voor het Europese eindtoernooi. Destijds waren ook jongens als Jaïro Riedewald, Donny van de Beek, Riechedly Bazoer, Jari Schuurman, Dabney Dos Santos en Kevin Diks van de partij. Zij zijn er in Griekenland niet bij. Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse weigerden één of meerdere spelers af te staan aan het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar.

Desondanks gaat Ould-Chikh nog altijd voor het hoogst haalbare. ‘Ik wil met dit team het EK winnen. We gaan geen toernooi in om tweede te worden. Het wordt keihard werken daarvoor, want we spelen tegen de besten van Duitsland en de besten van Spanje. Dat zegt genoeg. Het zijn geen misselijke ploegen’, weet de zeventienjarige aanvaller.

Start EK

Oranje onder 19 trapt dinsdagmiddag om 17.30 uur af tegen Rusland. Het duel is live te volgen op Eurosport 2. Vrijdag neemt Nederland het vervolgens om 20.00 uur op tegen Duitsland, waarna op maandag 13 juli de laatste groepswedstrijd tegen Spanje op het programma staat. Ook die wedstrijd vangt aan om 20.00 uur. (Foto: Instagram)

Praat Mee!