Openingsduel Oranje onder 19 op EK vanmiddag live bij Onze11

Voor de spelers van Oranje onder 19 begint het EK dinsdagmiddag met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Rusland. De openingswedstrijd van het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar is vanmiddag live te volgen in het liveblog van Onze11.

Nederland kan zich tegen Rusland eigenlijk geen misstap veroorloven. In de resterende twee groepswedstrijden speelt Oranje onder 19 immers nog tegen regerend Europees kampioen Duitsland en zevenvoudig winnaar Spanje. Rusland wordt dan ook beschouwd als de zwakste broeder in de poule, en die wedstrijd moet hoe dan ook gewonnen worden wil Nederland uitzicht houden op het bereiken van de halve finale.

Sterspelers ontbreken

Dat Oranje het lastig gaat krijgen, stond voor aanvang van het EK al vast. De instelling van de Nederlandse clubs heeft de klus alleen maar zwaarder gemaakt. De absolute toptalenten van deze lichting zijn er namelijk niet bij op het eindtoernooi in Griekenland, omdat meerdere clubs hebben besloten om hun spelers niet af te staan aan Oranje onder 19. Daaronder bevinden zich onder anderen Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer, Dabney Dos Santos en Kevin Diks, die al de nodige ervaring op hebben gedaan in de Eredivisie.

Bondscoach Aron Winter stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Vooral Feyenoord moest het ontgelden bij de oefenmeester. ‘Er zijn clubs die spelers niet willen meegeven omdat ze in de voorbereiding hun partij elf tegen elf willen completeren. Dan denk ik: waar zijn we dan in godsnaam mee bezig?’, vroeg Winter zich af in gesprek met De Telegraaf.

Oranje onder 19 EK

De meeste ogen bij Nederland zullen zijn gericht op Abdelhak Nouri (Ajax), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Issa Kallon (FC Utrecht) en Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen). Eerstgenoemde staat te boek als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, terwijl Ould-Chikh, Kallon en Van Amersfoort reeds Eredivisie-ervaring in de benen hebben.

Oranje onder 19 – Rusland

Het eerste EK-duel van Oranje onder 19 vangt dinsdagmiddag om 17.30 uur aan in de Griekse stad Larissa. De wedstrijd is live te volgen op Eurosport 2. Voor de mensen die geen Eurosport 2 in hun televisieabonnement hebben zitten, houdt Onze11 een liveblog bij. (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!