Nouri: ‘Dit is een droomstart’

Oranje onder 19 ging dinsdagavond met de overwinning aan de haal in de openingswedstrijd van het EK. Een goede eerste helft bleek genoeg om Rusland met 1-0 te verslaan. Aanvoerder Abdelhak Nouri kon na afloop van het duel zijn glimlach dan ook niet onderdrukken in de catacomben van de AEL FC Arena.

De kleine dribbelaar van Ajax had zich geen betere start van het EK kunnen wensen. ‘Dit is een droomstart voor ons. Je wilt natuurlijk de eerste wedstrijd gelijk drie punten pakken, en dat is ons gelukt’, zei Nouri voor de camera van Ons Oranje.

‘Ik vond dat we niet goed begonnen aan de wedstrijd. Gelukkig maken zij (Rusland, red.) dan geen doelpunt. Daarna pakten we het goed op, hadden we veel balbezit en creëerden we een aantal kansen’, analyseerde de achttienjarige middenvelder de eerste helft van de wedstrijd, waarin Oranje vlak voor rust op voorsprong kwam via een rake kopbal van Van Amersfoort. Nouri liet dat in de openingsfase van de wedstrijd nog na, nadat hij een voorzet van Ould-Chikh langs de verkeerde kant van de paal schoot.

Na rust had Nederland een zware kluif aan de Russen, maar dat lag volgens Nouri ook deels aan het warme weer. ‘In de tweede helft was het voor iedereen zwaar. Het was heel warm. We hadden wel drinkpauzes, maar conditioneel was het heel zwaar. Het is dan ook geweldig als je het laatste fluitsignaal hoort en weet dat de drie punten binnen zijn’, aldus Nouri, die niet kan wachten totdat hij weer het veld op mag. ‘Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd.’

Praat Mee!