Strijdbijl tussen Van Basten en Van Nistelrooy begraven

Binnenkort werken ze waarschijnlijk samen bij het Nederlands elftal, maar negen jaar geleden lagen Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy nog overhoop met elkaar. Als bondscoach van Oranje had Van Basten het niet zo op Van Nistelrooy, en dat leidde tot flink wat spanningen tussen de twee oud-spitsen van het Nederlands elftal. Maar dat is allemaal verleden tijd volgens het Algemeen Dagblad.

Op het WK 2006 in Duitsland ging het mis tussen Van Basten en Van Nistelrooy en werd de voormalig centrumspits van Manchester United en Real Madrid een jaar lang niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Van Nistelrooy verweet San Marco dat het ‘ik-mag-je-gehalte’ een grote rol speelde in het selectiebeleid van de toenmalige bondscoach.

Twee jaar later ging Van the Man gewoon mee naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland en leek de verstandshouding met Van Basten in ere te zijn hersteld. Volgens de naaste omgeving van de oud-internationals zijn de problemen uit die tijd inmiddels definitief uit de lucht. Niets staat een samenwerking bij Oranje dan ook in de weg, zo lijkt het.

Van Basten moet alleen zelf nog tot een akkoord zien te komen met de KNVB, voordat hij aan de slag kan als assistent van bondscoach Danny Blind.

 

Praat Mee!