‘Van Persie bereikt persoonlijk akkoord met Fenerbahçe’

De toekomst van Robin van Persie lijkt zo goed als zeker bij Fenerbahçe te liggen. Volgens het Turkse Cumhuriyet heeft de Nederlander een persoonlijk akkoord bereikt met Fenerbahçe en kan alleen Manchester United een transfer nog in de weg staan. 

De Engelse recordkampioen wil graag af van Van Persie, maar alleen als Fenerbahçe voldoet aan de vraagprijs van United. De Engelse clubleiding zou circa zes miljoen euro verlangen voor de Oranje-spits, die in het afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor in het team van oud-bondscoach Louis van Gaal. Het heeft er alle schijn van dat beide clubs er wel uitkomen. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio moeten alleen de laatste plooien nog glad worden gestreken.

EK 2016

Zodoende lijkt er een einde te komen aan de maandenlange soap rond Van Persie. De 31-jarige spits wil in aanloop naar het EK in Frankrijk van volgend graag aan spelen toekomen en zag dat dat bij United een lastige opgave zou worden. ‘Het EK gaat een belangrijke rol spelen in de toekomstkeuze die ik ga maken. In Frankrijk wil ik hoe dan ook goed voor de dag komen’, zei de 98-voudig international een paar weken geleden in een interview met ELF Voetbal Magazine.

Van Persie kan bij Fenerbahçe in de voetsporen treden van voormalig Oranje-internationals Dirk Kuyt en Pierre van Hooijdonk, die in het verleden ook onder contract stonden bij de Turkse topclub. Kuyt kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor De Gele Kanaries, maar besloot deze zomer terug te keren bij Feyenoord.

Praat Mee!