Van Gaal ziet PEC Zwolle Ajax vernederen

Louis van Gaal zat zondag op de tribune bij de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax. Dit keer zonder zijn aanvoerder Van Persie keek de keuzeheer met bovengemiddelde belangstelling naar potentiële internationals voor het WK.

Van Gaal zag zijn mogelijke internationals geen goede beurt maken. Ajax verloor met 5-1 van PEC Zwolle, ondanks een weergaloze openingsgoal van mogelijke rechtsback Ricardo van Rhijn. Diezelfde Van Rhijn kon daarna niet verhelpen dat zijn collega Kenneth Vermeer vijf keer moest vissen.

PEC en Ajax speelden welgeteld één minuut op de prachtige grasmat van de Kuip toen scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd al stil moest leggen wegens vuurwerk op het veld. Na enig oponthoud werd de wedstrijd hervat waarna Van Rhijn schitterend scoorde. Hierna gooiden de Ajax-supporters opnieuw vuurwerk op het veld waarna Nijhuis zichzelf genoodzaakt voelde het veld te verlaten.

Nadat de teams een half uur later weer op het veld stonden voltrok zich een van de grootste verrassingen in de Nederlandse bekergeschiedenis. PEC Zwolle walste over Ajax heen en kwam via Ryan Thomas (2x) en Guyon Fernandez nog voor rust op 4-1 voorsprong. Na rust deed Bram van Polen nog een duit in het zakje, waardoor PEC met liefst 5-1 won en de beker voor het eerst in de clubgeschiedenis in ontvangst mocht nemen. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

’02 | 0-1. Van Rhijn.
’08 | 1-1. Thomas.
’12 | 2-1. Thomas.
’21 | 3-1. Fernandéz.
’34 | 4-1. Fernandéz.
’46 | 5-1. Van Polen.

Opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van polen, Van Der Werff, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich, Saymak, Drost, Thomas, Fernandez.

Opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen, Klaassen, Blind, Serero, Schöne, Bojan, Sigthórsson.

Bijzonderheden:

’03 | Wedstrijd gestaakt, Ajax aanhang gooit rookbommen op het veld.

Praat Mee!