Van Wonderen volgt Stekelenburg op als bondscoach onder 17 en onder 18

Kees van Wonderen gaat per 1 augustus aan de slag als bondscoach van Oranje onder 17 en onder 18. De voormalig Oranje-international volgt Maarten Stekelenburg op, die onlangs werd gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Almere City.

De in Bennekom woonachtige Van Wonderen komt over van FC Twente, waar hij in het afgelopen seizoen werkzaam was als assistent-trainer. Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, is blij dat hij de oud-voetballer vast heeft kunnen leggen. ‘We zijn verheugd met de aanstelling van Kees van Wonderen als coach van Oranje onder 17 en Onder 18. Kees kent de ontwikkelingen in het jeugdvoetbal en heeft jarenlang bewezen te kunnen werken met jonge talenvolle voetballers. De combinatie tussen presteren en leren is bij deze leeftijdscategorieën voor ons van belang en wij hebben er alle vertrouwen in dat Kees hier een belangrijke rol in kan vervullen. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking’, aldus Goes op de website van de KNVB.

Voor Van Wonderen wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 46-jarige coach kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. ‘Ik heb erg veel zin om met de grootste talenten van Nederland aan de slag te gaan en ik denk een waardevolle bijdrage aan hun ontwikkeling te kunnen leveren’, zegt Van Wonderen. ‘Eerder ben ik al als assistent-trainer van Oranje onder 15 en Onder 16 werkzaam geweest bij de KNVB, dit is dus bekend terrein voor mij. De werkwijze van de KNVB ken ik en deze is mij eerder goed bevallen. Voor mij persoonlijk is het een mooie uitdaging om als hoofdverantwoordelijke aan de slag te gaan, ik heb het idee dat ik klaar ben voor deze stap en kijk hier erg naar uit.’

 

Praat Mee!