Stevens ziet rol als bondscoach wel zitten

Huub Stevens behoedde VFB Stuttgart afgelopen seizoen voor degradatie uit de Bundesliga, maar besloot desondanks te vertrekken bij de Zuid-Duitse club. Op dit moment maakt Stevens onderdeel uit van een adviesraad die de raad van commissarissen bij Schalke 04 gaat helpen. Dat betekent echter niet dat Stevens het voor gezien houdt als trainer. De Limburger zou graag nog eens bondscoach willen zijn van een nationaal elftal.

‘Mijn trainersloopbaan is absoluut nog niet ten einde’, maakt Stevens duidelijk aan het Duitse Sport Bild. ‘Dat heb ik ook duidelijk met Schalke afgesproken. Ik kan ingaan op eventuele aanbiedingen die mij bevallen. Een klus bij een nationaal team zou ik zeker aantrekkelijk vinden’, aldus de 61-jarige oefenmeester.

Stevens denkt daarbij niet aan het Nederlands elftal. ‘Ik moet eerlijk tegen mezelf zijn. Mijn denkwijze past niet bij de Hollandse school. Dan denk ik eerder aan Italië, Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland, daar passen mijn kwaliteiten veel beter bij’, sluit de oud-trainer van Schalke, Hertha BSC, Hamburger SV en 1. FC Köln af.

Praat Mee!