Advocaat voedt speculaties rondom international: ‘Komen zeker jongens bij’

Jermain Lens staat al een tijdje in de belangstelling van het Sunderland van Dick Advocaat. Tot een transfer kwam het nog niet, maar de Nederlandse trainer heeft hoop op een goede afloop. In gesprek met The Chronicle laat hij weten dat het eigenlijk nog te vroeg is voor toptransfers.

Tot nu toe haalde de trainer, die vorig jaar ternauwernood aan degradatie wist te ontsnappen, Sebastian Coates van Liverpool en Adam Matthews van Celtic naar Noord-Engeland. Hij verwacht binnenkort echter nog meer versterkingen te kunnen verwelkomen. ‘We hebben meer concurrentie nodig in onze selectie. Met Coates en Matthews hebben we twee nieuwe spelers, maar hopelijk komt daar nog wat bij. Misschien hebben we nog drie of vier nieuwe aankopen nodig.’

Lens, Nicolas Lombaerts en Stewart Downing worden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar Sunderland. Advocaat wil echter nog niet op namen ingaan. ‘Het is nog te vroeg om op namen in te gaan. Maar er zullen ook zeker nog jongens bij ons vertrekken. Tot dusver is het stil op de transfermarkt, wat op zich best vreemd te noemen is’, aldus de trainer.

Praat Mee!