Drietal Oranje onder 19 mist training

Drie spelers van Oranje onder 19 moesten op de training van woensdagavond verstek laten gaan. Abdelhak Nouri, Leeroy Owusu en Laros Duarte bleven achter in het hotel. Op 10 juli speelt de ploeg van Aron Winter zijn volgende wedstrijd op het EK in Griekenland. De leeftijdsgenoten van Duitsland zijn dan de tegenstander.

Nederland speelde dinsdagavond zijn eerste wedstrijd op het jeugd-EK. Rusland werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Pelle van Amersfoort. Helemaal schadevrij kwam Oranje de wedstrijd echter niet door. Leeroy Owusu werd na 58 minuten spelen gewisseld wegens knieklachten. Dat was dan ook de reden dat de Ajax-verdediger de training van woensdag liet schieten.

Ook PSV’er Laros Duarte kampt met knieklachten. Hij speelde de wedstrijd tegen Rusland gewoon uit, maar kon niet deelnemen aan de groepstraining. Als laatste ontbrak ook Abdelhak Nouri. De middenvelder van Ajax kreeg rust van trainer Winter. De Marokkaanse spelverdeler doet mee aan de ramadan en dat maakt het toernooit voor hem extra zwaar. De bondscoach liet eerder al weten voorzichtig om te gaan met zijn sterspeler. (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!