Schweinsteiger ziet overgang naar Van Gaal zitten

Bastian Schweinsteiger staat al een lange tijd op het lijstje van Louis van Gaal om het middenveld te versterken. Gisteravond meldde algemeen directeur Karl-Heinz Rummenige tegenover Sky Sports dat hij deze zaterdag een gesprek aan gaat met het kind van de club om over zijn toekomst te praten. Schweinsteiger liet aan de directie weten dat hij zich gevleid voelt door de interesse van de Engelse grootmacht en staat niet onwelwillend tegenover een overgang naar Manchester United.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal zit al sinds zijn komst bij United achter de middenvelder van Bayern München aan. Vorig seizoen bedankte Schweini nog voor de interesse, maar door de verwaterde relatie met Pep Guardiola lijkt het er toch op dat hij voor het eerst van club gaat wisselen. Een lange tijd leek het erop dat Manchester United zich met Morgan Schneiderlin van Southampton zou gaan versterken, maar Van Gaal stond erop dat er eerst werd onderhandeld met Bayern en Schweinsteiger en hij lijkt daar nu baat bij te hebben.

Nieuwe rechtsback
Volgens meerdere Engelse media zou van Gaal zich reeds hebben versterkt met de Italiaanse rechtsback Matteo Darmian. De aanvallend ingestelde verdediger zou voor 15 miljoen euro overkomen van Torino en een contract tekenen tot medio 2019.

Praat Mee!