Van Basten kijkt uit naar tweede termijn bij Oranje

Marco van Basten keert na zeven terug in de technische staf van het Nederlands elftal. De 50-jarige Utrechter wordt de rechterhand van bondscoach Danny Blind, die onlangs werd benoemd tot opvolger van de ontslagen Guus Hiddink. Op de website van de KNVB laat Van Basten weten dat hij niet kan wachten om aan de slag te gaan.

‘Ik heb echt zin in deze interessante baan en verheug me ook op de hernieuwde samenwerking met Danny Blind’, doelt de oud-voetballer op hun gezamenlijke tijd bij Ajax. ‘Ik heb wel een lastige keuze moeten maken, omdat ik het in mijn rol bij AZ ook erg naar mijn zin had. De uitdaging bij het Nederlands elftal naast Blind gaf voor mij de doorslag’, aldus Van Basten.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, is verheugd met de aanstelling van Van Basten, die van 2004 tot en met 2008 bondscoach was van het Nederlands elftal. ‘Marco was voor ons, zowel de directie als Danny Blind, de eerste kandidaat als assistent’, zegt de 44-jarige bestuurder. ‘We zijn blij met zijn terugkeer. Van Basten brengt een grote ervaring mee als coach en als ex-topvoetballer. We kennen hem nog als toegewijd bondscoach en zijn zeer ingenomen met zijn terugkeer als assistent.’

Blind blij met Van Basten

Blind is blij dat Van Basten de technische staf komt versterken, waarin ook Ruud van Nistelrooy fungeert als assistent-trainer. ‘Met Marco hebben we er een voetbalman bij, die een enorm aanzien heeft bij iedereen in zijn sport. Ik ben erg blij met zijn komst’, laat de bondscoach weten. ‘Marco heeft een heldere visie, komt voor zijn mening uit en hij brengt een schat aan ervaring mee, opgedaan als topvoetballer, maar ook als bondscoach op twee eindtoernooien.’ (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!