Europees avontuur Go Ahead voorbij na afstraffing in Hongarije

De eerste Nederlandse club in Europa is uitgeschakeld. Nog voordat het seizoen officieel is begonnen, mag Go Ahead Eagles zich volledig gaan richten op de Jupiler League. Nadat de Deventenaren vorige week nog knap gelijk wisten te spelen tegen Ferencváros (1-1), was de ploeg van Dennis Demmers gisteren kansloos tijdens de return in Boedapest: 4-1.

Net als tijdens de heenwedstrijd kwamen de Eagles al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Het eerste tegendoelpunt leek bijna een kopie, want wederom was het Zoltán Gera die profiteerde van een blunder in de defensie van Go Ahead en de Hongaren op een 1-0 voorsprong schoot. Dit keer hielp doelman Erik Cummins een handje mee door een recht op hem afgeschoten bal door te laten. Ruim een kwartier later stond Cummins nogmaals negatief in de hoofdrol. De 26-jarige sluitpost schoof de bal zomaar in de voeten van Dániel Böde, die wel raad wist met de opgelegde kans en de voorsprong nog binnen twintig minuten verdubbelde: 2-0.

Het kleine sprankje hoop dat de Eagles nog hadden, werd vlak voor rust aan diggelen geschoten. Kenny Teijsse liet oud-Roda JC speler Roland Lamah wel heel makkelijk passeren, waardoor hij de vrijstaande Attila Busai in staat kon stellen de 3-0 in een leeg doel te schuiven. In de tweede helft was het niet veel beter wat Go Ahead liet zien, dat vorig jaar via de nacompetitie degradeerde uit de Eredivisie. Ferencváros was mild voor de club uit Deventer door een penalty te missen en pas vlak voor tijd de 4-0 aan te tekenen. Zsolt Haraszti mocht rustig aanleggen en schoot via de vingertoppen van de ongelukkig keepende Cummins raak.

In de blessuretijd redde Deniz Türüç nog de eer voor Go Ahead, door na een knappe soloactie de bal verwoestend in de winkelhaak te jagen. De 4-1 was uiteindelijk slechts een doekje voor het bloeden. Na de uitschakeling van Go Ahead moet Nederland al haar hoop op Europese punten vestigen op PSV (Champions League), Ajax (voorrondes CL), FC Groningen (groepsfase Europa League), AZ en Vitesse (beide voorrondes EL).

Praat Mee!