Knieoperatie staat transfer Vlaar in de weg

Twee dagen geleden meldde de Daily Mail nog dat Ron Vlaar spoedig een contract zou ondertekenen bij Arsenal. De bikkelharde verdediger moet echter onder het mes om een stukje meniscus uit zijn linkerknie te laten verwijderen, waardoor het maar zeer de vraag is of de Londenaren het nog wel zien zitten in Vlaar.

De Noord-Hollander maakt zich desondanks niet al te druk over de ingreep, alhoewel de timing van de operatie niet heel gelukkig is. Vlaar zit sinds 1 juli immers zonder club. De Oranje-international liet zijn contract bij Aston Villa aflopen en hoopt dat een mooie club zich eerdaags bij zijn zaakwaarnemer meldt. ‘Het is toch beter nu te worden geopereerd dan tijdens het seizoen. De verwachting is dat ik twee dagen na de ingreep weer kan starten met trainen. Binnen drie tot vier weken moet ik dan op honderd procent zitten’, legt Vlaar uit aan De Telegraaf.

De oud-speler van Feyenoord en AZ sukkelt al langer met pijn in zijn knie, waardoor hij de interlands met de Verenigde Staten (4-3 nederlaag) en Letland (2-0 winst) aan zich voorbij moest laten gaan. Hij ziet dan ook geen andere oplossing. ‘Het is een kleine ingreep, die helaas moet gebeuren’, vertelt Vlaar, die volgende week naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam afreist om onder het mes te gaan.

Volgende level

‘Het verwijderen van een stukje meniscus uit mijn linkerknie is noodzakelijk om weer topfit te worden. Daarna sta ik heel snel weer op het veld’, kijkt de 32-voudig international alvast vooruit. Vlaar is dan ook heel eerlijk als er clubs zijn die informeren naar zijn status. ‘Wanneer clubs zich melden, is dit het verhaal’, aldus Vlaar. ‘Direct topfit worden heeft nu mijn prioriteit. Als ik dat ben, weet ik dat ik klaar ben voor het volgende level in mijn carrière. Ik heb nog de drive en ambitie elke dag het beste in mezelf naar boven te halen. Ik weet dat ik nog beter kan en dat ga ik gewoon laten zien.’

Praat Mee!