Update | PSV rondt transfer Wijnaldum af

De Telegraaf meldt vrijdagochtend dat binnen 24 uur duidelijk wordt of Georginio Wijnaldum zijn loopbaan vervolgt bij Newcastle United. De Engelse middenmoter is dicht bij een akkoord met PSV en wil er alles aan doen om de middenvelder zo snel mogelijk vast te leggen.

Naast The Magpies aast Everton namelijk ook op Wijnaldum. Voordat de tweede club van Liverpool zich daadwerkelijk kan mengen in de strijd om de handtekening van de Oranje-international, hoopt Newcastle de komst van Wijnaldum te hebben afgerond. De Noord-Engelse club lijkt dan ook bereid om te voldoen aan de vraagprijs van twintig miljoen euro en biedt Wijnaldum een lucratief contract aan, waarmee hij drie miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen.

In De Kuip zullen ze ook de champagnefles ontkurken als de overgang van Wijnaldum wordt afgerond. Feyenoord bedong in 2011 een doorverkooppercentage bij zijn transfer naar PSV, waardoor de Rotterdammers ongeveer 1,5 miljoen euro bij mogen schrijven. Bij een transfer wordt de oud-speler van Feyenoord de vijfde Nederlander bij Newcastle. Tim Krul, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Vurnon Anita staan al langer onder contract bij de bewoners van het St. James’ Park.

Update 10 juli 9.51 uur

PSV meldt vrijdagochtend dat Georginio Wijnaldum het trainingskamp in Frankrijk heeft verlaten. De twintigvoudig international reist vandaag af naar Engeland om de gesprekken met Newcastle United te openen. De transfer van Wijnaldum bevindt zich in een vergevorderd stadium, waardoor PSV zijn aanvoerder groen licht heeft gegeven om zelf ook tot overeenstemming te komen met Newcastle.

Update 10 juli 15.19 uur

Er is vrijdagmiddag een foto opgedoken op Twitter waarop is te zien dat Georginio Wijnaldum arriveert op het vliegveld van Newcastle. De Oranje-international is in Engeland om tot een persoonlijk akkoord te komen met Newcastle United. The Magpies verwachten uiterlijk morgen tot een deal te komen met PSV inzake de transfer van Wijnaldum. Volgens de laatste berichten nadert Newcastle de vraagprijs van twintig miljoen euro.

Update 11 juli 10.50 uur

De transfer van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is rond, zo bevestigde de middenvelder zaterdagochtend tegenover De Telegraaf. ‘Het is allemaal snel gegaan. Ik was gewoon met PSV op trainingskamp gegaan, omdat ik niet dacht dat het al zo vlug afgerond zou worden’, vertelde Wijnaldum in het ochtendblad, die in Newcastle vier Nederlanders tegen het lijf loopt (Krul, Janmaat, Anita en Siem de Jong)

‘Ik ben hier nog maar kort, maar ik heb nu al een heel goed gevoel bij deze club’, vervolgde Wijnaldum. ‘Donderdagavond laat kreeg ik het seintje dat ik de volgende dag naar Newcastle kon vliegen. Ik ben al om 6:00 uur vertrokken vanuit het trainingskamp van PSV en via Amsterdam naar Newcastle gevlogen. Het is de bedoeling dat ik het team woensdag achterna reis naar Amerika. Eerst moet ik nog wat zaken in Nederland regelen.’

Hoeveel geld PSV precies krijgt voor zijn aanvoerder, is (nog) niet bekendgemaakt door beide clubs. Uit de woorden van Wijnaldum is wel op te maken dat het om een fors bedrag gaat. ‘Newcastle United wilde me heel graag hebben. Dat bleek wel uit het geweldige bod dat ze hebben gedaan’, aldus de voormalig Feyenoorder, die het voorbeeld volgt van Memphis Depay. Zijn oud-ploeggenoot vertrok tijdens de zomerse transferperiode naar Manchester United.

‘Ik had nu echt het gevoel, dat ik toe was aan de volgende stap. Het is precies uitgekomen zoals Memphis en ik het hadden bedacht. Nog een jaar bij PSV blijven, een betere speler worden, kampioen worden en dan een transfer maken. Ik neem met een heel goed gevoel afscheid van PSV. Ik heb me goed kunnen ontwikkelen en ik vind het mooi dat de club nu een goede transfersom voor me krijgt, want PSV heeft veel in me geïnvesteerd’, sloot Wijnaldum af.

Update 11 juli 11.39 uur

PSV heeft de transfer van Georginio Wijnaldum zaterdag definitief afgerond. De Oranje-international heeft zich voor vijf jaar verbonden aan Newcastle United, dat ongeveer twintig miljoen euro overmaakt op de bankrekening van PSV. Wijnaldum gaat maar liefst vijf miljoen euro per jaar verdienen bij The Magpies.

Praat Mee!