Update | Van Ginkel voor een jaar verhuurd aan Stoke City

Niet Sunderland of Newcastle United, maar Stoke City lijkt de nieuwe tijdelijke werkgever te worden van Marco van Ginkel. De tweevoudig Oranje-international wordt door Chelsea gebruikt als ruilmiddel om Asmir Begovic naar Londen te halen, zo meldt The Guardian.

Door het vertrek van Petr Cech is Chelsea op zoek naar een nieuwe tweede doelman achter Thibaut Courtois. Waar Stoke City het eerder nog niet zag zitten om Begovic die vacature in te laten vullen bij de Champions League-winnaar van 2012, is de club alsnog akkoord gegaan vanwege de toezegging dat Van Ginkel de gelederen komt versterken.

Na een niet geheel succesvolle uitleenperiode aan AC Milan is de oud-speler van Vitesse op zoek naar een nieuwe club waar hij veel aan spelen toe kan komen. Ondanks dat Van Ginkel geen kans maakt op speeltijd bij Chelsea, zien The Blues het nog altijd zitten in de 22-jarige middenvelder.

Bij Stoke City komt Van Ginkel zijn landgenoot Erik Pieters tegen, die PSV in de zomer van 2013 verliet voor een avontuur in de Engelse Premier League.

Update 11 juli 9.53 uur

Marco van Ginkel speelt het komende seizoen op huurbasis voor Stoke City. Dat heeft zowel Chelsea als de club uit Stoke-on-Trent bekendgemaakt. Manager Mark Hughes is blij met de tijdelijke komst van de Nederlander. ‘Hij is het soort speler dat je graag naar de club haalt. Hij zal energie toevoegen aan het elftal. Marco is doelgericht en heeft bij Vitesse al getoond gemakkelijk te scoren’, aldus Hughes.

photo credit: voetbal_foto via photopin cc

Praat Mee!