Update | ‘PSG en AS Roma onderhandelen over Van der Wiel’

Gregory van der Wiel zit in een lastige situatie. De rechtsback van het Nederlands elftal wil graag zijn tot 2016 lopende contract bij Paris Saint-Germain verlengen, maar tot op heden kwamen beide partijen nog niet tot een akkoord. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola kijkt dan ook alvast verder voor zijn cliënt en heeft volgens Sport Mediaset meerdere gesprekken gevoerd met AS Roma, dat zeer concreet is voor Van der Wiel.

Een maand geleden meldde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport al dat Raiola een eerste gesprek had gevoerd met de clubleiding van de Romeinse club. Nadien is de voormalig pizzabakker nog een aantal keer op de koffie geweest bij Walter Sabatini, de technisch directeur van AS Roma. Bij die gesprekken is onder andere de vraagprijs voor Van der Wiel ter sprake gekomen, die op zeven miljoen euro is bepaald door PSG.

Verlengen bij de Parijzenaars is echter de eerste optie voor Van der Wiel, zo gaf hij in mei aan in gesprek met het Franse L’Equipe. ‘Ik wil blijven’, zei de 27-jarige Amsterdammer destijds. ‘Natuurlijk, ik wil een nieuw contract tekenen. Ik heb het naar mijn in in Parijs en wil verder met dit team. De bal ligt alleen niet bij mij’, aldus Van der Wiel, die bij een transfer naar de Italiaanse hoofdstad ploeggenoot wordt van collega-international Kevin Strootman.

Update 10 juli 14.47 uur

Walter Sabatini, de man die verantwoordelijk is voor het aan- en verkoopbeleid van AS Roma, heeft de afgelopen dagen vertoefd in Frankrijk. De 60-jarige directeur voerde meerdere gesprekken met Paris Saint-Germain, zo weet Sport Mediaset. Lijdend voorwerp was Gregory van der Wiel, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van de nummer twee uit Italië van het afgelopen seizoen. AS Roma ziet in Van der Wiel de geschikte kandidaat om de concurrentie op de rechtsbackpositie aan te gaan met Maicon en Vasilis Torosidis.

Eerder liet het Italiaanse medium al weten dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Van der Wiel, op bezoek was bij Sabatini. (Foto: Instagram)

Praat Mee!