‘Ola John verzoekt Benfica vraagprijs te verlagen’

Ola John staat nog altijd onder contract bij Benfica. De vleugelspits leek eind mei zijn gedroomde transfer naar de Engelse Premier League te pakken te hebben, maar Swansea City staakte in een vergevorderd stadium de onderhandelingen met de Portugese clubleiding. Momenteel is het stil rond John, die daarom heeft besloten eens aan te kloppen bij de directiekamer met het verzoek zijn vraagprijs te verlagen.

De nieuwe trainer Rui Vitória wenst dit seizoen geen beroep te doen op de eenmalig international van het Nederlands elftal. Desondanks vraagt Benfica een fors bedrag voor John: vijftien miljoen euro. Dat bedrag heeft niet alleen Swansea af doen zien van een transfer, ook andere geïnteresseerde clubs willen hun vingers niet branden aan de prijzige oud-speler van FC Twente. Volgens de Portugese sportkrant Record heeft John de directie daarom verzocht om het prijskaartje te herzien.

John zou nog steeds mogen hopen op een avontuur in Engeland, aangezien er voldoende interesse is vanuit de Premier League. Benfica moet dan wel water bij de wijn doen. De jongere broer van oud-voetballer Collins John denkt weer aantrekkelijk te worden voor andere clubs als zijn werkgever een vraagprijs van tien miljoen euro hanteert. In dat geval komt Swansea wellicht weer in beeld, maar ook Crystal Palace en West Ham United. (Foto: Instagram)

Praat Mee!