KNVB plant oefenwedstrijd tegen Duitsland in

Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 17 november een oefenwedstrijd tegen Duitsland, op voorwaarde dat beide landen zich direct plaatsen voor het EK in Frankrijk. 

De wereldkampioen is net als Nederland nog lang niet zeker van deelname aan het eindtoernooi van volgend jaar zomer. De Duitsers staan tweede achter Polen in groep D van de EK-kwalificatie. Alleen de eerste twee landen uit elke poule zijn verzekerd van een direct startbewijs voor het EK.

Laatste ontmoeting

Nederland en Duitsland stonden op 14 november 2012 voor de laatste keer tegenover elkaar. Destijds eindigde het treffen met onze oosterburen in een 0-0 gelijkspel. Een paar maanden eerder delfde Oranje nog het onderspit in de groepsfase van het EK (2-1). Robin van Persie nam het doelpunt van Nederlandse makelij toen voor zijn rekening.

Als Oranje en Duitsland zich bij de eerste twee spelen in de EK-kwalificatiereeks, wordt de oefenwedstrijd definitief vastgesteld. Het duel wordt afgewerkt in het stadion van Hannover 96. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

 

Praat Mee!