Van Ginkel: ‘Ik denk dat ik goed bij Stoke zal passen’

Marco van Ginkel mag zich dit seizoen gaan bewijzen in de Premier League. De talentvolle middenvelder van Chelsea wordt voor een jaar verhuurd aan Stoke City. Na een wisselvallig seizoen bij AC Milan hoopt de geboren Amersfoorter zich in Stoke-on-Trent in de kijker te spelen van bondscoach Danny Blind.

De dynamische middenvelder voerde meerdere gesprekken met manager Mark Huges. Dat heeft hem uiteindelijk overtuigd om te kiezen voor Stoke City. ‘Hij heeft een goed beeld van de club en de manier waarop hij zijn elftal wil laten voetballen kunnen schetsen’, legt Van Ginkel zijn keuze uit op de website van Wasserman, dat zijn belangen behartigt. De tweevoudig international had over interesse niets te klagen. ‘Er waren meerdere opties en ik heb uiteindelijk zelf voor Stoke City gekozen’, aldus Van Ginkel.

‘Stoke City heeft de laatste jaren namelijk goed gepresteerd en staat te boek als een goed voetballend elftal’, gaat de Nederlander verder. ‘Ik denk dat ik daar goed zal passen.’ Ook in Londen zijn de trainer en de beleidsbepalers blij met de uitleenperiode aan Stoke City. ‘Omdat mijn coach bij Chelsea (Mourinho, red.) het belangrijk vond dat ik komend seizoen in de Premier League zou spelen’, stelt Van Ginkel, die de gehele jeugdopleiding van Vitesse doorliep en zich in het eerste elftal al snel in de kijkers wist te spelen van Chelsea.

Oranje

Met het EK in Frankrijk volgend jaar zomer voor de boeg, zal Van Ginkel ongetwijfeld hopen dat hij weer eens wordt uitgenodigd voor het Nederlands elftal. De laatste keer dat hij zich mocht melden bij Oranje was in aanloop naar het WK in Brazilië. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal liet Van Ginkel uiteindelijk thuis. Dat hij het afgelopen seizoen geen belletje kreeg, verbaasde hem niet. ‘Je moet speelminuten maken bij je club, dat is de belangrijkste voorwaarde. De laatste maanden heb ik dat gelukkig weer volop gedaan’, zei Van Ginkel begin juni tegenover Voetbal International. ‘Toch ben ik er verder totaal niet mee bezig geweest.’

Praat Mee!