Robben: ‘Het gaat heel goed met mij’

Arjen Robben, Nederlands hoop in bange dagen, maakt het goed. De aanvaller van Bayern München raakte vorig seizoen geblesseerd aan zijn kuit, waardoor hij onder meer de interlands met de Verenigde Staten en Letland aan zich voorbij moest laten gaan. Inmiddels maakt Robben het goed, maar hij neemt af en toe nog wel een stapje terug om een terugslag te voorkomen.

In overleg met de medische staf van Bayern bouwt Robben zijn trainingsintensiteit langzaam op. ‘Het gaat om de opbouw. Op de belangrijke momenten, de Super Cup, de Duitse beker en de eerste speeldag in de Bundesliga, dan moet ik helemaal fit zijn’, zegt Robben op de website van zijn werkgever. Hij voelt zich naar eigen zeggen bijna als vanouds. ‘Het gaat met mij eigenlijk zeer goed’, stelt Robben de fans van Bayern en het Nederlands elftal gerust. ‘Maar ik was voor de vakantie lange tijd geblesseerd. Je moet verstandig zijn en alles goed indelen.’

De 86-voudig international kan op 1 augustus zijn officiële rentree maken voor Der Rekordmeister, als de wedstrijd voor de Super Cup tegen VFL Wolfsburg op het programma staat. Twee weken later begint Bayern het nieuwe siezoen met een thuiswedstrijd tegen Hamburger SV. Zodoende lijkt bondscoach Danny Blind in september weer over een geheel fitte Robben te kunnen beschikken als Oranje twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden speelt (IJsland thuis en Turkije uit).

Praat Mee!