Wolfsburg-trainer irriteert zich aan Dost

Het lijkt niet helemaal te boteren tussen Bas Dost en VFL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking. De Duitse coach stond vorig seizoen aan de basis van de wederopstanding van de Nederlandse spits, maar leest nu vaak dat Dost weg zou willen bij de Noord-Duitse club omdat hij onder Hecking een gebrek aan vertrouwen ervaart. De 50-jarige oefenmeester vindt dat het tijd is dat de klaagzang van de Oranje-international ophoudt. 

‘Het begint me zo langzamerhand wat te irriteren’, bekent Hecking in gesprek met het Duitse Bild. ‘Bas krijgt genoeg vertrouwen van ons. Het gaat er niet altijd alleen maar om wat de speler nodig heeft’.

De komst van Max Kruse lijkt Dost niet helemaal lekker te zitten, aangezien de Deventenaar daarmee naast Nicklas Bendtner nog een concurrent erbij krijgt. Volgens Hecking hoort dat bij het hedendaagse topvoetbal. ‘Ook goede spelers zitten wel eens op de bank. We hebben Bas altijd gesteund. Ook toen het niet zo lekker liep. Dat vertrouwen heeft zich terugbetaald. Bas is een gevaarlijk wapen.’

Praat Mee!