Wijnaldum onder de indruk van Newcastle: ‘Groot stadion en geweldig publiek’

Georginio Wijnaldum zette zaterdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Newcastle United. Hij wordt daarmee de vijfde Nederlander in de selectie van The Magpies. Op de officiële website van de Premier League-club reageert Wijnaldum verheugd op zijn transfer.

‘Newcastle United heeft een groot stadion en een geweldig publiek, dus voor mij was het duidelijk: ik wil hier zo snel mogelijk in actie komen’, zegt de twintigvoudig international. Wijnaldum kan niet wachten totdat hij zijn eerste minuten mag maken in het stadion van Newcastle. ‘Ik wil de intense beleving en de sfeer op St. James’ Park voelen.’

‘Dit was het juiste moment’

Wijnaldum kon vorig jaar al een prachtige transfer maken naar Paris Saint-Germain, maar destijds koos de aanvallende middenvelder ervoor om nog een seizoen bij PSV te blijven. Na het kampioenschap met de Eindhovenaren is Wijnaldum helemaal klaar voor een volgende stap. ‘Dit was het juiste moment voor een transfer en de club liet duidelijk merken dat ze me graag willen hebben’, aldus de 24-jarige Rotterdammer.

De kersverse aanwinst van Newcastle loopt in Noord-Engeland een aantal bekenden tegen het lijf. Zo kent hij Tim Krul en Daryl Janmaat van het Nederlands elftal, terwijl ook Vurnon Anita en Siem de Jong geen vreemden zijn voor Wijnaldum. ‘Er spelen al een paar bekende van me, zij gaan mij helpen zodat ik me hier snel thuis ga voelen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!