Van Marwijk: ‘Soms denk ik nog wel eens aan die teen’

Op zondag 12 juli 2010 had het Nederlands elftal de kans om eindelijk de felbegeerde wereldbeker binnen te slepen, maar door de grote teen van Iker Casillas en een doelpunt van Andres Iniesta in de 117e minuut greep Oranje net naast de eeuwige roem. De toenmalig bondscoach Bert van Marwijk denkt nog wel eens aan deze wedstrijd. 

‘Ik ben geen type van altijd maar achterom kijken, maar soms denk je wel eens aan bepaalde momenten terug. Aan de teen van Casillas bijvoorbeeld’, zegt Van Marwijk in De Telegraaf. Arjen Robben kwam in een 1-op-1 situatie terecht met Casillas maar de bal werd nog getoucheerd door de grote teen van de doelman waardoor de bal aan de verkeerde kant van de paal belandde.

‘Maar ook aan het moment dat Carles Puyol de overtreding maakte op Robben. Als Arjen gaat liggen, moet Puyol eraf. Hoe zou de finale dan zijn afgelopen?’, gaat de voormalig bondscoach verder. ‘En wat als Robben net zo fit was geweest als vorig jaar op het WK? Dat zijn vragen die wel eens door je hoofd spelen, maar niet vaak, want het heeft toch geen zin.’

(Foto: ING Nederland, Wiki Commons)

Praat Mee!