Update | Southampton rondt komst Clasie dinsdag af

Jordy Clasie heeft de clubs voor het uitzoeken. Dat meldt De Telegraaf zondagmiddag. Volgens de krant zouden er ‘minimaal twee buitenlandse clubs’ geïnteresseerd zijn in de diensten van de Oranje-international, die voorlopig nog bij Feyenoord onder contract staat tot medio 2018.

Feyenoord heeft zondag zelf bevestigd dat er interesse is in hun aanvoerder. Clasie neemt zodoende plaats op de tribune bij het oefenduel met Fortuna Düsseldorf. ‘Club en speler hebben in goed overleg besloten hem niet te laten spelen zolang gesprekken over een eventuele transfer gaande zijn’, luidt de officiële verklaring van de Rotterdammers.

Ronald Koeman, voormalig coach van Clasie, zou volgens De Telegraaf wel oren hebben naar de middenvelder. De huidige trainer van Southampton ziet wellicht Morgan Schneiderlin vertrekken bij de club, waardoor er een plekje vrij zou komen voor Clasie. Niet bekend is op welke andere buitenlandse club de Nederlandse krant doelt.

Update 12 juli 13.30 uur

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam meldt dat Clasie achter blijft in Seefeld, de plek waar Feyenoord een trainingskamp aflegt. De middenvelder blijft in het Oostenrijkse dorp om te praten over een transfer naar Southampton. Zie onderstaande tweets van de Voetbal International-journalist.


Update 12 juli 20.47 uur

Jordy Clasie lijkt zijn koffers te kunnen pakken. De middenvelder van Feyenoord staat aan de vooravond van een transfer. ‘Ik denk wel dat er in de komende 24 tot 48 uur meer duidelijkheid ontstaat’, zei zijn zaakwaarnemer Wessel Weezenberg zondagmiddag tegenover FOX Sports.

Alles lijkt erop te wijzen dat Southampton de nieuwe club wordt van Clasie. Ronald Koeman liet al meerdere malen weten gecharmeerd te zijn van de Oranje-international. ‘Southampton is een belangrijke kandidaat’, erkent Weezenberg. ‘De relatie tussen de trainer Ronald Koeman en Jordy is heel sterk. De trainer heeft ook al uitgesproken dat hij graag ziet dat Jordy naar hen toe zou komen.’

Update 13 juli 08.26 uur

Volgens De Telegraaf mag Jordy Clasie zich op gaan maken voor een avontuur in de Premier League. Feyenoord en Southampton naderen een akkoord over de transfer van de controlerende middenvelder. Het ochtendblad meldt dat Clasie verwacht dinsdag een meerjarig contract te kunnen tekenen bij de club van Ronald Koeman.

Praat Mee!