Krul al acht jaar bezig met komst Wijnaldum: ‘Geweldig dat hij nu echt komt’

Tim Krul heeft zich jarenlang ingespand om Georginio Wijnaldum naar Newcastle United te halen. Gisteren kreeg de doelman van het Nederlands elftal eindelijk loon naar werken: Wijnaldum tekende een vijfjarig contract in het St. James’ Park.

‘Ik probeerde hem al een jaar of acht te zeggen dat hij naar Newcastle moest komen. Je wil spelers met kwaliteit hebben en ik weet hoe goed Gini is. Het is geweldig dat hij nu echt komt’, laat Krul weten op de officiële website van de club. ‘Hij is een topspeler en een geweldige aanwinst voor de ploeg. Hij speelde een belangrijke rol bij Nederland op het WK in Brazilië en was vorig seizoen de beste speler in de Eredivisie. Het is iemand met veel ervaring en die neemt hij mee naar ons.’

Krul is goed bevriend met Wijnaldum en kent de sterke punten van de aanvallende middenvelder dan ook maar al te goed. ‘Hij is ongelooflijk fit en blijft negentig minuten lang rennen. Hij is sterk aan de bal en verbindt de verdediging met de aanval’, zegt de Hagenees over Wijnaldum, die met een prijskaartje van twintig miljoen euro als de grote aanwinst is binnen gehaald. ‘Daarnaast is hij een aardig vent en een goede professional, die zelfs iedere trainingspartij wil winnen. Of hij nu je vriend is of niet, je kunt op hem bouwen. Dat soort spelers heb je nodig’, weet Krul. (Foto: Instagram)

Praat Mee!