Update | AZ-fansite ontkent interesse Ajax in Berghuis

Volgens AZFanpage heeft 33-voudig landskampioen Ajax interesse in Steven Berghuis. De vleugelflitser van AZ staat nadrukkelijk in de belangstelling van verschillende ploegen uit binnen- en buitenland, maar de Amsterdammers lijken het meest concreet te zijn. 

Nu Ajax er niet in is geslaagd om de Deense aanvaller Pione Sisto te contracteren, hebben zij hun interesse verlegd naar Berghuis. De Apeldoornaar werd in mei voor de eerste keer opgeroepen voor het Nederlands elftal en liet een goede indruk achter bij de inmiddels vertrokken bondscoach Guus Hiddink.

Volgens de fansite zou Berghuis voor zes miljoen euro mogen vertrekken uit Alkmaar, hetzelfde bedrag dat Ajax voor Nemanja Gudelj betaalde. Of Earnest Stewart ook Berghuis laat overlopen naar de Amsterdammers is nog maar de vraag. Veel AZ-fans zitten hier niet op te wachten en zien hem liever vertrekken naar PSV, die ook informeerden naar de diensten van de 23-jarige vleugelspeler. De Eindhovenaren lijken na de komst van Maxime Lestienne en Gáston Pereiro echter geen belangstelling meer te hebben voor Berghuis.

Update 12 juli 16.38 uur

In tegenstelling tot eerdere berichten van AZFanpage zou Ajax momenteel geen concrete interesse hebben in Steven Berghuis. Dat laat de fansite via Twitter weten aan Onze11. De Amsterdammers zouden hun zinnen hebben gezet op de linksbenige vleugelspeler van AZ, nadat de Nederlandse recordkampioen is afgehaakt in de strijd om de handtekening van FC Midtjylland-speler Pione Sisto. Maar dat gerucht blijkt dus uit de lucht te zijn gegrepen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!