Toptalent PSV pakt zijn kans in de voorbereiding: ‘Wil me elke wedstrijd laten zien’

Met Steven Bergwijn staat er een volgend toptalent klaar om door te breken in het eerste elftal van PSV. De zeventienjarige aanvaller doet nadrukkelijk van zich spreken in de voorbereiding en werd door de naar Manchester United getransfereerde Memphis Depay al gebombardeerd tot ‘een heel groot talent.’ De jeugdinternational weet wat hij wil bij PSV.

‘Mijn doel is om vast bij het eerste komen’, stelt Bergwijn zijn doel voor het nieuwe seizoen. ‘Het geeft vertrouwen dat bij PSV tegenwoordig jonge spelers kansen krijgen. Dan gaat het erom dat je de kansen ook pakt’, beseft de Amsterdammer in Eindhovense dienst zich maar al te goed in gesprek met De Telegraaf.

Het begin van zijn professionele loopbaan is in elk geval veelbelovend. Bergwijn werd vorig jaar zomer uitgeroepen tot de beste speler van het EK onder 17 en mocht vorig seizoen tegen Almere City zijn debuut maken in de hoofdmacht van PSV. In de voorbereiding maakt hij bovendien een goede indruk op trainer Phillip Cocu, die Bergwijn zaterdag nog zag scoren in de verloren oefenwedstrijd tegen FC Basel (3-2).

Depay grote voorbeeld

Bergwijn is qua spel te vergelijken met Depay, het grote voorbeeld van de ambitieuze vleugelspits. ‘Ik houd er niet van om aan de buitenkant te blijven staan en kom graag naar binnen’, aldus Bergwijn, die de complimenten van Depay dankbaar in ontvangst nam. ‘Het is natuurlijk mooi als zo’n speler dat zegt. Dat geeft ook vertrouwen.’ (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!